FILMSZEM.NET minden tekintetben

Trailer

Garm Wars - elkészült Mamoru Oshii új filmje

leadkp.jpg
Újabb hibrid filmet készített a Ghost in the Shell legendás rendezője. Az élőszereplős felvételekkel és animációs megoldásokkal egyaránt rendelkező Garm Wars: The Last Druid című film főszerepében Lance Henriksent és Melanie St. Pierret láthatjuk.

Nem rég ért véget a Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál, ahol először volt látható Mamoru Oshii legújabb filmje. A részben élőszereplős, részben animációs film Oshii korábbi ilyenirányú kísérleteinek újabb darabja. E kísérletek között találunk jobban és kevésbé jobban sikerültet is. A jobbak közé tartozik a nálunk is bemutatott 2001-es Avalon míg a kevesebb elismerést szerzettek között találjuk a 2009-es Assault Girls-t.

avalon01.jpg
Avalon (2001)

assault_girls_01.jpg
Assault Girls (2009)

A Garm Wars ismét egy kitalált világban játszódik, a kék bolygó Gaia mellékbolygóján, az Annwn-on, ami a háborúk bolygója. Valamikor ezt a bolygót nyolc törzs, a Garm uralta, melyből mára már csak három maradt meg. A történet kezdetén három menekült érkezik a bolygóra. A Szent Földre tartva a Garm létezésének miértjét kutatják, de arra a sokkoló igazságra egyikük sem számít, amit végül megtalálnak.

main_bg_ok2.jpg

gw2.jpg

Ebben a filmben is előkerül néhány olyan ikonikus elem, amit már szinte elvárunk egy Oshii filmtől, mint például a titokzatos gyermek-alak vagy éppen egy basset-hound. Ahogy a film zenéjét is az a Kenji Kawai készítette el, akit ha máshonnan nem is, de a japán animék és Oshii filmjei révén világszerte megismertek az emberek.

Garm-Wars-The-Last-Druid.jpg 

bassethound.jpg

A film hivatalos weboldala

2014. november 1. szombat 18:15