FILMSZEM.NET minden tekintetben

Filmajánló

Orosz rendőr thriller Torontóban

Vosmerka4.jpg
A szeptember elején zajló Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be Aleksei Uchitel orosz filmrendező legújabb filmjével.

Aleksei Uchitel orosz filmrendező - aki egyben a Rockfilms Filmstúdió vezetője - legutóbbi 2010-es filmje után most jelentkezett ismét egy izgalmas alkotással. A 2010-es Perem (Kray) című, a II. Világháború után a Szibériai peremvidéken játszódó történet után most egy a napjaink Oroszországában pergő akciódús filmmel vesz részt a Torontói Filmfesztiválon. A nemzetközi forgalmazásban Break Loose címmel megjelenő film eredeti címe Vosmerka ami magyarul egyszerre jelenti a 8-as számot és a nyolc nullát tartalmazó összeget is.

Vosmerka2.jpg

A történet négy főszereplője, négy jóbarát az Orosz Speciális Rendőr Osztag (OMON) tagja, így a bevetések alatt már megtapasztalták, hogy csak egymásra számíthatnak. Munka után persze ők is egyszerű, hétköznapi srácok, akik nem akarnak mást, mint megvalósítani hétköznapi álmaikat. De mindez megváltozik, amikor egy alkalommal a helyi maffia embereivel kerülnek verekedésbe egy éjszakai szórakozóhelyen. Az összetűzés nem csak a munkájukban okoz problémákat, de ráadásul egyikük (Herman) még viszonyba is keveredik azzal a lánnyal (Aglaya), akire a maffiafőnök is szemet vetett. Vajon Herman hátat fordít eddigi életének, hogy Aglayaval maradhasson? Vajon Aglaya képes eltűnni a maffiafőnök érdeklődése elől?

Vosmerka1.jpg

Vosmerka6.jpg

Vosmerka8.jpg

2013. augusztus 17. szombat 16:36