FILMSZEM.NET minden tekintetben

Filmajánló

Újabb orosz szuperprodukció várható

viy_main.jpg
2014 január végére ígérik a bemutatóját az újabb orosz szuperprodukciónak a 3D-ben is elkészített Viy-nek.

Újabb hírek érkeztek az Oleg Stepchenko által Gogol novellája alapján készített Viy című misztikus darabról. A film alapjául szolgáló Gogol novella az Esték egy gyikanykai tanyán címmel 1832-ben megjelent novelláskötet egyik darabja. A kötet novelláiban Gogol az ukárn hiedelemvilág közismert történeteit dolgozta fel. (A novellát elolvashatod itt!)

A történetből már készült filmfeldolgozás 1967-ben még a szovjet időkben. Bár ekkor még a CGI megoldásokat nélkülözniük kellett a filmrendezőknek, mégis Alexandr Ptushko közreműködésének köszönhetően számos izgalmas megoldással találkozhatunk, főleg, ha ahhoz viszonyítjuk, hogy 1967-ben készült. Ptushko számtalan mesefilmet, animációs filmet készített, amiért hamar kiérdemelte a "szovjet Walt Disney" becenevet. (Az 1967-es változatot angol felirattal megnézheted itt!)

A 2014-ben bemutatásra kerülő új feldolgozás érdeme többek között a természetfeletti, misztikus részletek kompromisszum mentes vizuális bemutatása. Emellett az sem elhanyagolható, hogy a film hivatalos weboldala számos kiegészítő információval áll a rendelkezésünkre az ukrán hiedelemvilág szereplőinek mibenlétéről.

Kedvcsinálónak pedig néhány fotó a filmből, remélve, hogy hamarosan hozzánk is eljut ez a fantasztikus darab!

viy_1.jpg

viy_2.jpg

viy_3.jpg

viy_4.jpg

viy_5.jpg

viy_6.jpg

viy_7.jpg

2014. január 1. szerda 18:21